Palacsinta tej és tojás nélkül

Kategória:
Helyi receptek, Pizzák, piték, pogácsák

Cikk írója:
Szeged Hirdetőlapja


Palacsinta tej és tojás nélkül


Ismét egy finom étel, kétféle elkészítési móddal:

1.) Saját konyhámban készült palacsinta, melyet tej és tojás nélkül készítettem, így az ezekre az alapanyagokra érzékeny egyének is fogyaszthatják.

A palacsinta az egyik legfinomabb édesség, amit mindenki szeret. 

Egy nagyon  érdekes variációt mutatok, amelyhez nincs szükség tojásra és tejre. 

A palacsinta finom puha lesz, az állagáról nem lehet megmondani, hogy nincs benne tojás és tej. A sütése is nagyon egyszerű, nem ragad le, nem kell attól félni, hogy nehéz lesz megfordítani. Nagyon ízletes és természetesen ugyanúgy bármivel meg lehet tölteni, mint a megszokott palacsintát.  

Hozzávalók:

  • 400 ml víz,
  • 250 g liszt,
  • 50 g cukor,
  • 1 teáskanál vaníliás cukor,
  • csipet só,
  • 4 evőkanál olaj.
  • Tölteléknek bármi amit szeretünk.

Elkészítése:

Az alapanyagokat összekeverjük, egy kicsit állni hagyjuk, majd palacsintasütőben kisütjük.
Utána megtöltjük. Én most erdei gyümölcs dzsemmel ízesítettem.

Íme az eredmény: Finom, kellemes állagú palacsinta.
Egy kicsit színtelennek találtam, ezért a tészta másik felébe tettem egy késhegynyi kurkumát.
Az eredmény önmagáért beszél!
Ajánlom mindenkinek, készítse el!
Jó étvágyat hozzá!

 

2.) Ezt a receptet úgy találtam az egyik weboldalon.Elkészítése kicsit eltér az enyémtől, de ez is egyszerű és biztos nagyon finom is.

A finom puha palacsinta titka, ami nem ragad le, nem ég oda, fantasztikusan sikerül! 

Ma egy olyan palacsinta receptjét hoztuk el nektek, amelyik tej és tojás nélkül készül, ezért a vegetáriánusok is fogyaszthatják. A hozzávalók kiméréséhez 250 ml-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
  • 3 bögre liszt,
  • 3 bögre forralt víz,
  • 3 kanál cukor,
  • pici só,
  • 1/4 kiskanál sütőpor,
  • 50 ml olaj.

Elkészítés: 

Főzzük fel a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Egy mélyebb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot, majd lassanként öntsük hozzá a kihűlt vizet. Használjunk mixert, hogy krémesebb legyen. Amikor jól összekevertük a hozzávalókat, öntsük hozzá az 50 ml olajat. Keverjük össze majd hagyjuk 20 – 25 percet pihenni a tésztát, utána pedig süssük ki egyenként őket, a szokásos módon. Bármilyen töltelékkel tölthetjük.

Jó étvágyat!

2. recept  és a külső kép forrása: ketkes.com


 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »